Kirjallisuusterapeuttinen vertaisryhmä pitkäaikaista kipua kokeville ja läheisille

Suomen Kipu ry järjestää syksyllä 2024 kirjallisuusterapeuttisen, verkkovälitteisen vertaisryhmän, johon otetaan mukaan 6 kipuvertaista ja 6 kipuja kokevan läheistä. Kipuoireisten läheisille löytyisi vielä tilaa. Omaishoitaja – hae mukaan! Haku on avoinna 21.8. saakka.

Tule kipua kokevien ja läheisten vertaisryhmään sanoittamaan kipukokemuksia, hakemaan tunteille ilmaisumuotoa ja keskustelemaan kivusta tekstikatkelmien pohjalta. Vuorovaikutteisessa kokemusten sanoittamiseen ja jakamiseen perustuvassa kirjallisuusterapiaryhmässä vaihtelevat itsenäisen ja pareittain/ryhmässä työskentelyn osuudet. Harjoituksin haetaan mielenhallinnan kokemuksia ja sanataiteen välineitä tulla toimeen kipukokemusten kanssa ja kohdata kivuista kärsivä läheinen. Mitään erityisiä kirjallisen ilmaisun taitoja et harjoituksissa tarvitse.

Ryhmäterapian tavoitteena on kipuun yhdistyvien mielikuvien ilmaisu, kivun kokemusten sanoittaminen ja jakaminen sekä kipuja kokevan vierellä kulkeminen. Yhdessä toimitaan kirjallisuusterapian tarjoamin menetelmin ja haetaan väyliä työskennellä kipukokemusten kanssa itsenäisesti ryhmätoiminnan jälkeen.

Kenelle?

Kipuoireisille ja heidän läheisilleen.

Aika

Syys-lokakuussa 2024, yhteensä 6 kertaa tiistaisin 3.9., 10.9., 17.9., 24.9., 1.10. ja 8.10.2024 klo 17.30–19.

Ohjaajat

Kirjallisuusterapiaohjaaja Merja Kauppinen

Paikka

Ryhmä toteutetaan Zoomin välityksellä. Osallistua voi etänä joko tietokoneen tai mobiililaitteen kautta.

Hinta

Maksuton.

Haku

Hakuaika on 1.–21.8.2024. Haku ryhmään tapahtuu lähettämällä sähköposti kirjallisuusterapiaohjaaja Merja Kauppiselle (merja.a.kauppinen@jyu.fi). Saat paluupostissa linkin lyhyeen kyselyyn, jonka pohjalta vertaisryhmä kootaan. Ryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa: 6 kipuvertaista ja 6 kipuja kokevan läheistä siten, että kipuvertaiset ja läheiset eivät tunne toisiaan.

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on

  1. tarve käsitellä kivun kokemuksia ja niihin liittyviä tunteita TAI tarve käsitellä tunteita ja kokemuksia kivusta kärsivän läheisenä ja vierellä
  2. sitoutuminen terapiaryhmän työskentelyyn.

Lisätietoja

Kysymykset ja tiedustelut ryhmään liittyen: merja.a.kauppinen@jyu.fi

Lämpimästi tervetuloa vertaiskokemusten jakamiseen perustuvaan ryhmäterapiaan!

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!